Grafisk Kommunikation GRAGRA01

Några roliga historier

För elever som går kursen GRAGRA01 på Folkungaskolan, Linköping. Läsåret 2014/15
Lärare: Susanne Elfström, mail: selfstrm (at) gmail.com
Tillbaka till startsida

Några roliga historier.

Prata inte med gojan.

Fru Johanssons diskmaskin gick sönder och hon tog kontakt med en servicefirma som lovade skicka en tekniker nästa förmiddag. Fru Johansson hade avtalat ett möte samma förmiddag och instruerade därför teknikern: -Nyckeln ligger under dörrmattan. Laga diskmaskinen och lägg fakturan på bordet. Ni behöver inte vara rädd för hunden, han kommer inte att röra er. Men tala absolut inte med papegojan. När teknikern anlände dagen efter fann han nyckeln under dörrmattan, öppnade dörren och stod öga mot öga med den största och mest skräckinjagande hund han någonsin hade sett. Hunden var dock genomsnäll och tittade lugnt på, medan teknikern lagade diskmaskinen. Papegojan däremot kastade nötter på honom, skrek, skällde och överöste honom med obsceniteter. Till slut kunde inte teknikern inte bärga sig längre utan röt åt papegojan: -Håll käften din fula, jävla kråka! Då svarade papegojan: - Hugg Karo!

Avslut.

En amerikansk soldat som låg stationerad i Afghanistan fick nyligen ett brev från sin flickvän hemma i staterna. I brevet stod följande: Kära Raymond Jag är ledsen, men jag vill inte fortsätta vårt förhållande. Avståndet mellan oss är för stort. Dessutom måste jag erkänna att jag varit otrogen mot dig två gånger sedan du for så det är lika bra att det är slut. Sorry. Kan du vara snäll och skicka tillbaka fotot jag gav dig. Hejdå /Wendy. Soldaten -som såg lite tagen ut- gick runt bland sina kamrater och samlade in alla bilder han kunde få tag på, på flickvänner, systrar, kusiner, ex, fastrar och mostrar... Tillsammans med bilden på Wendy la han alla fotona i ett kuvert. Tillsammans blev det 57 bilder. Han la med en lapp: Kära Wendy Jag är ledsen, men jag har glömt vem du är. Var snäll och plocka ut din bild och skicka tillbaka resten. Ciao, Raymond.

Groda.

Anita Ekberg lär ha yttrat: Män är odrägliga, var man än kommer står de och bara storbligar på en. Jag tror att även om jag inte hade en klädtrasa på kroppen skulle de stå där å bara glo.